duminică, 11 octombrie 2009

CAMPANIE PENTRU FOLOSIREA CREIERULUI

Uitându-mă în stânga şi în dreapta, am remarcat că foarte multe persoane NU ÎŞI FOLOSESC CREIERUL, şi îl au în cap doar aşa, de umplutură. De aceea m-am hotărât să iniţiez o campanie, numită scurt: "Foloseşte-ţi creierul". Gândeşte înainte să deschizi gura, gândeşte înainte să faci un anumit gest, gândeşte în tot ceea ce faci. De multe ori, dacă o secundă nu gândeşti, se pot întâmplă lucruri foarte grave. De exemplu accidente în care pot muri multe persoane, poţi să fii dat afară din servici, poţi fi exmatriculat din şcoală, poţi fi privit cu dispreţ, poţi fi marginalizat, şi toate astea din cauză că nu îţi foloseşti creierul. Nu lăsa creierul să hiberneze.


Nu o să mă apuc să dau exemple cu tot felul de accidente pentru a vă arăta ce înseamnă să nu îţi foloseşti creierul, deoarece nu vreau ca blogul sa fie numit Blogul orei 5. Vreţi exemple, uitaţi-vă la Ştirile orei 5. Acolo veţi vedea destule persoane care ajung în spital la reanimare sau chiar au murit din cauză că nu au gândit înainte să facă ceea ce au făcut.


Cât ai fi de nervos pe cineva, supărat sau plictisit de viaţă, gândeşte-te bine şi sigur vei găsi o rezolvare. Dacă te omori ce rezolvi? Gândeşte-te la bolnavii din spital care sunt ţinuţi în viaţă cu aparatele, şi care ar face orice pentru a mai trăi măcar câteva minute. Iar tu ce faci? Ai zile de la Dumnezeu şi te omori? Gândeşte-te la cei care sunt pe patul de moarte, şi care ar face orice să mai trăiască atât cât să îşi mai vadă o dată copii şi nepoţii. Gândeşte, gândeşte şi iar gândeşte.
Ai un creier! Nu-l ţine în vitrina şi nu îl lăsa să hiberneze.


Niciun comentariu: